Коледно дръвче – подарък

Коледа наближава и много хора вече правят своите списъци за подаръци. Това важи с особена сила за различните компании, които изработват подаръци за клиентите и партньорите си. Традиционно това са календари, тефтери, химикалки, чаши.

Най-хубавият коледен подаръкНапоследък е все по-модерно да се подари живо коледно дръвче. Когато бройката е голяма е естествено да се търси по-малко дръвче в малка саксия, това нямалява стойността му и улеснява транспортирането.

Тези които са се спряли на варианта да подарят украсени живи дръвчета за Коледа на клиентите или приятелите си имат няколко възможности. Най-разпространената от тях е да си купят т.нар стаен кипарис в малка саксийка, който се продава във повечето големи маркети и градински центрове. Минусът е че това растение е доста разпространено и едва ли подаръкът ще бъде много оригинален. Западна туя ТедиКакто подсказва името му, растението се отглежда в стайни условия, но дори в такива рядко оцелява дълго. Много мениджъри искат да направят подарък, който по вид да е възможно най-близко до Коледната елха. Елхите и смърчовете обаче, дори когато са джуджета са дървета със сравнително рехава структура, затова е много трудно да се намери добре изглеждаща елха с размер около 20 см. В повечето случаи такова растение би приличало по-скоро на малко клонче с две, максимум 3 разклонения.

За тези, които са склонни да разчупят традицията, можем да предложим друг вариант – кълбовидна западнатуя. Кълбовидните западни туи Tyni Tim и Teddy са гъсти, компактни и бавнорастящи храсти. Дори в размер 20 см те са оформени като кълбо и достатъчно гъсти, а да могат да бъдат украсени в коледни цветове. Туя Tyni Tim размер 20/25 см в 1, 5 л саксия и коледна аранжировка (включваща цветна хартия и панделка за саксията) е на промоционална цена от 4,90 лв., а туя Teddy размер 20/25 см в 1, 5 л саксия и коледна аранжировка е на цена от 5,90 лв.

Западната туя Tyni Tim ще изглежда страхотно в красива коледна опаковка.
Западната туя Tyni Tim ще изглежда страхотно в красива коледна опаковка.

Tyni Tim и Teddy са много издръжливи и приспособими към различни условия растения. Така след Коледа всеки, който е получил като подарък това храстче може да го засади в градината си или да го отглежда в саксия на балкона си. По този начин коледният подарък ще бъде полезен и красив през цялата година. Важно е обаче да се знае, че западните туи, макар и декоративни растения, не са стайни и не могат да се отглеждат в затворени пространства, затова престоят им в стаята трябва да се ограничи до максимум 10-15 дни и през това време растенията трябва да бъдат поливани

Предишна публикация
История на коледното дръвче
Следваща публикация
Луковици през пролетта и есента

Последни публикации